Македонија осма во светот по “одлив на мозоци“

118
На првото неславно место е Хаити, следат: Венецуела, Романија, Јемен и Бенин.

“Одливот на мозоци“ ги загрижува политичарите, а некои економисти велат дека овој тренд ги остава земјите во развој без луѓето што им се потребни за да излезат од сиромаштија.

Другата “струја“ верува дека стравот е неоправдан, бидејќи парите што иселениците ги испраќаат дома и новите вештини кои ги стекнуваат оние кои се враќаат ја надминуваат штетата на нивната земја.

Фото: Instagram