Македонска делегација во посета на Google

3

Министрите за информатичко општество и администрација и без ресор, Иво Ивановски и Веле Самак, денеска ќе го посетат кампусот на Google во Силиконската Долина.

Двајцата министри ќе ја посетат и компанијата за електрични автомобили Tesla Motors, а исто така ќе остварат средба и со еден од основачите на компанијата Mindtree.

Министерот Ивановски при неговиот престој во Бангалор, Индија, во јануари оваа година ги посети главните канцеларии на Mindtree и оствари средба со извршниот директор на оваа мултинационална компанија, која што има 12.000 вработени од ИТ областа.

Средбата во Силиконската Долина е резултат на интересот што Mindtree го изрази за бизнис поволностите што ги нуди Република Македонија.