McDonald’s ќе прави вегетаријански бургери

17

McDonald’s објави дека следната година ќе претстави линија растителни производи кои ќе бидат замена за месо. McPlant ќе содржи бургери на база на растенија, алтернативи на пилешко и појадок сендвичи.

Возбудени сме поради оваа можност, затоа што веруваме дека имаме докажано вкусен производ“, изјави Ијан Борден, кој раководи со меѓународните операции на McDonald’s .

Сепак, McDonald’s релативно доцна се придружува на овој пазар, бидејќи конкурентите како Burger King веќе имаат внесено во понудата бургери на база на растенија. McDonald’s и натаму најмногу се потпира на своите главни производи Big Mac, McNuggets и помфрит, на кои отпаѓаат 70% од продажбите на неговите клучни пазари.

Фото: facebook