Најдени првите реклами за Nike за кои се мислеше дека се изгубени

4

nike

Американската маркетинг агенција Wieden + Kennedy на старите ленти ги најде првите реклами што ги направила за Nike, кои воедно биле и први реклами прикажани на националната телевизија за овој бренд. Станува збор за три реклами емитувани во октомври 1982 година по повод маратонот во Њујорк. За две од нив се мислеше дека се изгубени засекогаш.