Најлуксузните кабриолети во светот

4

Доаѓа летото и оние кои поседуваат кабриолети, можат мирно да се повозат со спуштен покрив. Кабрио моделите се едни од најатрактивните и сигурно ќе оставите впечаток со некој од следниве модели. Ова се 10-те најлуксузни кабриолети во светот:

10. Audi R8 V10 Spyder – 182.000 долари

audi(6)

9. Bentley Continental GT V8 S – 196.500 долари

c9(18)

8. Ferrari California T – 205.000 долари

c8

7. Lamborghini Gallardo LP570-4 Spyder Performante Edizione Tecnica – 254.595 долари

c7(20)

6. Ferrari 458 Spider – 262.762 долари

c6

5. McLaren MP4-12C Spider – 268.000 долари

c5(23)

4. Mercedes-Benz SLS AMG – 275.000 долари

c4(24)

3. Aston Martin Vanquish Volante – 297.995 долари

c3

2. Porsche 918 Spyder – 845.000 долари

c2(28)

1. Ferrari LaFerrari – 1,3 милиони долари

c1(27)