Најлуксузните куќи во Мајами

48

Мајами е прекрасен град со вечно лето, плажи, палми, скапи јахти и луксузни куќи. Тука имоти имаат едни од најбогатите луѓе во светот, познати музички и филмски ѕвезди. Мајами доживува неверојатна трансформација кон крајот на 80-тите и почетокот на 90-тите години. Во овој период многу познати личности и богати луѓе купиле куќи таму. Многу големи агенции за модели ги преместија своите канцеларии од Њујорк во Мајами. Видете кои се 5 – те најскапи куќи во Мајами:

5. Куќата на Пи Диди – 14,5 милиони долари

m5(32)

4. Куќата на Томас Крамер – 35 милиони долари

m4(34)

m4a

3. Куќа на Стар Ајленд – 40 милиони долари

m3(34)2. Дворецот на Версаче – 41,5 милиони долари

m2(36)

m2a(1)

1. Замокот со адреса 3 Indian Creek Drive – 47 милиони долари

m1(36)