Најпознатите и најскапи дијаманти

9

Се во светот си има своја специфична убавина. Водопадите имаат голема моќ да го заробат вашиот поглед, планините ги маѓепсуваат љубителите на природата, а пустините пленат со изолацијата и тишината. Но, дури и најубавите предели не воодушевуваат толку многу, како што тоа го прават дијамантите. Погледнете ги најпознатите и најскапи дијаманти во светот:

9. The Regent

10 RegentDiamond_Hero_488x48811

8. The Sancy

9 beau-sancy

7. The Blue Hope

8 hope

6. Taylor – Burton

8 taylor-burton

5. The Idol’s Eye

5 Idols_eye

4. Koh-i-Noor

4 Koh-I-Noor-6-e1396762526950

3. The Orlov

3 Orlow_Diamant

2. The Great Star of Africa

2 star

1. The Cullinan

1 cullinan