Најскапите артефакти најдени сосема случајно

11

Љубителите на историјата сонуваат да пронадајт артефакти што вредат милиони. Најинтересно е што луѓето поседуваат вредни работи од своите предци, но не ја знаат нивната цена во сегашноста. Американското The Antiques Roadshow им помогна на многу луѓе да ја откријат вистинската вредност на предметите што ги поседуваат.

Погледнете ги најскапите артефакти пронајдени сосема случајно:

5. Peanuts – стрип од 1952 година: 450.000 долари

5

4. Clyfford Still – масло на платно: 500.000 долари

4

3. Anthony van Dyck – слика од 18 век: 673.000 долари

3

2. Кинески садови од жад од 1735 година: 1,07 милиони долари

2

1. Кинески садови од 17 век направени од рог од носорог:  1,5 милиони долари

1