Најскапите модели на Lamborghini

4

Во 1963 година Феручио Ламборгини ја основал компанијата која денес произведува едни од најлуксузните автомобили. Првите модели се појавуваат во 60-тите години. Во моментов Aventador е најпопуларниот модел на брендот и има 610 коњски сили, 5,2 – литарски V10 мотор и се забрзува од 0 до 100 км/час за 3,2 секунди. Видете кои се 10 – те најскапи модели на Lamborghini:

10. Diablo GT1 – 1 милион долари

l10(14)

9. Mansory Carbonado Apertos – 1,6 милиони долари

l9(15)

8. Mansory Carbonado GT – 2 милиони долари

l8(15)

7. Pregunta Concept – 2 милиони долари

l7(19)

6. Reventon Roadster – 2,2 милиони долари

l6(20)

5. Aventador J – 2,8 милиони долари

l5(21)

4. Sesto Elemento Concept – 2,8 милиони долари

l4(22)

3. Egoista Concept – 3 милиони долари

l3(21)

2. Veneno – 5,3 милиони долари

l2(23)

1. Lamborghini Veneno Roadster – 5,6 милиони долари

l1(24)