Намалена вредноста на договорените градежни работи во странство

2

cigli-pixabay

Фото: Pixabay

Вкупната вредност на договорените градежни работи во странство, во периодот јануари – март оваа година, изнесува 2.265.602.000 денари, што е за 14,1% помалку во споредба со истиот период од претходната година, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика.

Во наведениот период, градежната оператива од Република Македонија во странство извршила градежни работи во вкупна вредност од 365.475.000 денари што е за 139,1% повеќе во споредба со истиот период од претходната година.

Во истиот период е забележан зголемен обем на извршените градежни работи во Холандија, Босна и Херцеговина и Германија.