НБРМ ги објави расположливите депозити на седум дена

3

nbrm-logo-pocetnaНародната Банка на Република Македонија ги објави расположливите депозити на седум дена.

Во соопштението стои дека на 21 февруари 2018 година, банките пласираа средства во расположливи депозити на седум дена во износ од 13.128 милиони денари, односно 3.483 милиони денари повеќе од достасаниот износ (9.645 милиони денари).

Каматната стапка на депозитите на седум дена изнесува 0,50%.