Неколку смешни реклами

7

Печатените реклами, и покрај тоа што се поскапи од оние што одат онлајн, се уште се актуелни, затоа што се поприемчиви за публиката и многу посуптилни од оние на интернет. А за една печатена реклама да ви го привлече вниманието, треба да биде креативна и со јасна порака. Уште подобро ако е и смешна. Еве неколку такви реклами:

Реклама за слушалки

1

Реклама за средство за полирање на чевли

2

DHL брза достава

3

Реклама за омекнувач за алишта

4

Реклама за средство за освежување на здивот

5

Chupa Chups лижавчиња без шеќер

6

Raid – средство против инсекти

7

Penguin аудиокниги, едиција Вилијам Шекспир

8