Нудат осигурување за да привлечат туристи

16

Канарските острови, со цел да привлечат повеќе туристи, нудат бесплатно осигурување што ги покрива сите дополнителни трошоци во случај да се заразат со Ковид-19.

“На овој начин, Канарските острови преземаат дополнителни мерка за поголема безбедност на туристите“, вели Јаиза Кастиља, регионална министерка за туризам.

Осигурувањето ги покрива трошоците за враќање дома, сместување во карантин и сите здравствени трошоци.

Предуслов за добивање на такво осигурување е лицето пред да дојде на Канарските острови да не знае дека има коронавирус. Овој вид на осигурување е воведено откако неколку европски земји издадоа предупредување или ги ограничија патувањата во Шпанија заради пораст на бројот на заразени во земјата.

Фото: Freepik