Од 22 до шест часот наутро на Евзони нема да се пуштаат патници и возила во Грција

73

Министерството за внатрешни работи ги известува граѓаните дека до граничната служба на граничниот премин Богородица од страна на грчката гранична служба од граничниот премини Евзони, доби информации  дека за влез во Република Грција почнувајќи од денеска 07.08 (петок) во периодот од 22 до шест часот (по македонско време) воопшто нема да се пропуштаат патници, патнички моторни возила и товарни моторни возила, додека за излез од Република Грција, сообраќајот ќе се одвива нормално и ќе се пропуштат сите патници, патнички моторни возила и товарни моторни возила.

Мерката ќе важи до 15.08.2020 (сабота).

Фото: Pixabay