Од овие земји најчесто доаѓаат детските играчки

9

Неприкосновен извозник на детски играчки во светски рамки е Кина. Според податоците на Observatory of economic complexity, извозот на Кина достигнува вредност од 24 милијарди долари.

Меѓу петте најголеми извозници се и: САД (2,3 милијарди долари), Хонг Конг (1,7 милијарди долари), Јапонија (1,6 милијарди долари) и Германија (1,3 милијарди долари).

Како најголеми увозници на детски играчки се: САД (11 милијарди долари), Германија (2,9 милијарди долари), Јапонија (2,4 милијарди долари), Велика Британија (две милијарди долари) и Холандија (две милијарди долари).

Фото: Pexels