PayPal ја презема Curv, компанија за управување со криптовалути

18

PayPal ја купува израелската компанија за криптовалути Curv за 200 до 500 милиони долари. Купувањето на Curv е последно во низата потези што укажуваат на интерес на PayPal за криптовалути.

Гигантот за обработка на плаќања овозможи купување криптовалути во четвртиот квартал на 2020 годинa. PayPal неодамна објави дека ќе го прошири купувањето и продажбата на крипто податоци на корисниците во Велика Британија во 2021 година.

Curv собра 23 милиони долари минатата година за да продолжи да ја опслужува институционалната побарувачка на биткоин, а меѓу инвеститорите спаѓаат и Coinbase Ventures и Digital Currency Group.

Фото:Pixabay