Предвелигденско видео на PETA

22

peta

Видеото го изработиле студенти од Германија и и го донирале на организацијата PETA која се бори против суровоста кон животните.

Режисерот на видеото за AdFreak раскажува дека на фармите машките пилиња се убиваат во мелница или со гас, но тие успеале да спасат три и ги чуваат на мала фарма. Многу машки пилиња се убиваат затоа што се непотребни за индустријата за јајца.