Прошетка низ Explorers Club чии членови се Илон Маск, Џејмс Камерон и Џеф Безос

20

1

Основан во 1904 година, Explorers Club кој се наоѓа на Менхетен е место за средба на истражувачи, научници и луѓе заинтересирани за научно истражување. Клубот ги унапредува и помага во експедициите низ целиот свет и воедно ги зближува бизнисмените на едно место.

Моментално брои 3.000 членови на просечна возраст од 65 години. Меѓу најпознатите сегашни и поранешни членови, историски личности се: Баз Олдрин, Нил Армстронг, Џеф Безос, Џејмс Камерон, Илон Маск, Чарлс Линдберг и претседателот Теди Рузвелт.

Харисон Џејкобс направи тура за Business Insider. Погледнете како изгледа овој клуб:

2

3

4

5

7

6

8

9

10

11

12

13

14

16

17

18

19

15