Раде Кончар апаратна техника го заврши првиот квартал со добивка од 1,8 милиони денари

25

rade-koncar-aparatna-tehnika-580x292

Раде Кончар апаратна техника, во период од први јануари до 31-ви март оваа година, прикажа вкупна сеопфатна добивка од 1.899.000 денари, покажува билансот на успех објавен на Македонска берза.

Истиот квартал лани, компанијата прикажа добивка од 553.000 денари.

Вкупните приходи од продажба во првите три месеци од 2016 година беа 440.000 денари, додека истиот период лани достигнаа 499.000 денари.