Се пензионира директорот на Ferrari

18

Се пензионира извршниот директор на италијанскиот производител на автомобили Ferrari, Луис Камалиери.

На негово место, како што пренесува Ројтерс, привремено е поставен извршниот претседател Џон Елкан.

Камалиери се повлекува од водечката функција во Ferrari поради лични причини.

Фото: Pixabay