Што се случува во една минута на интернет?

29

Интернетот стана непресушен извор на различни информации, но со негова помош се одржи во живот светот во време на пандемијата од коронавирусот. Без интернет многумина не би можеле не само да си го проверат профилот на Facebook, туку и да се завршат многу важни зделки и активности.

Дали некогаш сте се запрашале што се случува на интернет во само 60 секунди? Одговорот е следен:

1,3 милиони во минута се логираат на своите профили

4,1 милиони пребарувања на Google

4,7 милиони прегледи на YouTube

19 милиони испратени текстуални пораки

400.000 симнати апликации од Google Play и App Store

194.444 луѓе твитнуваат нешто на Twitter

59 милиони пораки преку Facebook messenger и WhatsApp

2,5 милиони прегледи на фотографии

190 милиони испратени мејлови

Два милиони долари потрошени на онлајн трговија

Фото: Freepik