Super Bowl 2020: Некои од рекламите што привлекоа најмногу внимание

28

Во САД започна еден од најголеми спортски настани – Super Bowl. Освен што е најдоброто првенство за американски фудбал, овој настан е важен и за маркетинг индустријата.

Две реклами од по 30 секунди на Fox Sports му носат приход од 5,5 милиони долари, а они кои купуваат само еден рекламен простор од 30 секунди плаќаат 5,6 милиони долари.

Ова, според Today.com, се некои од највпечатливите реклами на овогодинешниот Super Bowl.

Hyundai

Cheetos

Michelob Ultra

Jeep

Google

Doritos

Heinz

Snickers

Фото: Pexels