Супермаркети во Велика Британија ограничија купување на одредена роба

43

Супермаркетите во Велика Британија го ограничија купувањето на одредена роба за да го спречи паничното купување поради корона вирусот и оставање на празни рафтови.

Ограничена е продажбата на средства за дезинфекција на раце, антибактериски марамчиња и тестенини, пишува Business Insider и додава дека е воведен одреден лимит за купување на клучни намирници и средства.

Истражување кое било спроведено минатата недела покажало дека секој 10-ти жител на Велика Британија прави залихи на храна.

До сега во Велика Британија од корона вирус починале четири лица, за забоелни се 319.

Фото: Pixabay