Цените на нафтата под “импресии“ од настаните во САД

43

Цените на нафтата на меѓународните пазари достигна ниво од 51 долар, под влијание на информациите дека се зголеми финансиската поддршка за американските граѓани.

На лондонскиот пазар цената на барел нафта поскапе за 53 центи на 51,32 долари. На американскиот пазар барел нафта се тргува по цена повисока за 52 центи на 48,14 долари.

Претставничкиот дом на американскиот Конгрес, во којшто демократите имаат мнозинство, го прифатија барањето секој Американец да добие 2.000 наместо првично планираните 600 долари.

Фото: Freepik