Угостителските објекти ќе работат до 18 часот, забрана за групирање на отворен и затворен простор

83

Владата донесе одлука да ги прифати препораките на Комисијата за заразни болести за нов пакет рестриктивни мерки за периодот од 18 декември до 20 јануари на полноќ со цел да се избегне зголемување на бројот на новозаболени од Ковид-19.

“Не смееме на крајот на чекор од вакцината за неразумно празнување. Владата ги прифати предлозите на Комисијата за заразни болести. Угостителските објекти ќе работат со ограничено работно време, односно до 18 часот и се забранува групирање на отворен и затворен простор. Целта е да издржиме уште малку, и поради празнување да си нанесеме штета“, соопшти премиерот Зоран Заев.

Како што посочи премиерот, во овој период треба да бидеме совесни и да празнуваме одговорно. На само чекор од добивањето на првите дози од вакцината, Заев порача дека треба да се воздржиме од секаква компликација во однос на здравјето.

Фото: Freepik