Загуба од 9,6 милиони денари за Тутунски Комбинат од Прилеп

14

Tutunski_kombinat-580x398

Тутунски Комбинат од Прилеп првиот квартал од 2016 година го заокружи со загуба од 8.636.000 денари, покажува билансот на успех објавен на Македонска берза.

Истиот квартал лани, компанијата работеше со загуба од 13.320.000 денари.

Вкупните приходи од продажба во првите три месеци од оваа година беа 8.171.000 денари, додека лани достигнаа 7.665.000 денари.