петок, 22 ноември, 2019
Почетна Автори Објави од Администратор

Администратор

11 ОБЈАВИ 0 КОМЕНТАРИ
- реклама -

Најчитани

Услуги за наплата на побарувања – луксуз или суштинска потреба на компаниите?

Компанијата ќе има проблем со наплата на задоцнетите побарувања, ако нема изграден систем за наплата, односно не ангажира професионална компанија која ќе се занимава со истото.

Научници од Харвард: Ако сакате да бидете успешни следете ја својата цел, не страста

Ако оставите само страста, односно желбата да ги води работите, не можете да постигнете многу.

Како функционира пензискиот систем во државата

Овој систем претставува збир на правни норми и административни и финансиски институции со кои се регулира осигурувањето на ризикот на старост и инвалидитет и загуба на хранител.

Актуар: Сериозна и одговорна професија во осигурителниот бизнис

Актуарите поседуваат аналитички и деловни вештини кои ги применуваат при анализа на финансиска неизвесност и ризици за целите на комплексните финансиски и социјални системи во целиот свет.

Кои држави “играат“ со крипто валутите на трговскиот пазар?

Додека Македонија сè уште спие во однос на крипто валутите и нивното значење, дел од развиениот свет влезе во трговија со блокчејн технологијата.