Forbes: Најплатените гејмери во 2019 година

33

Магазинот Forbes овој пат направи листа на најплатени видео гејмери во светот. Подолу е листата на 10-те најплатени гејмери и нивната заработка во текот на минатата година.

Ninja (Тајлер Блевинс) – 17 милиони долари

PewDiePie (Феликс Келберг) – 15 милиони долари

Preston (Престон Арсемент) – 14 милиони долари

Markiplier (Марк Фишбах) – 14 милиони долари

Shroud (Мајкл Грециек) – 12,5 милиони долари

DanTDM (Дениле Мидлтон) – 12 милиони долари

VanossGaming (Иван Фонг) – 11,5 милиони долари

Jakcsepticeye (Шон МекЛауфлин) – 11 милиони долари

TimTheTatman (Тимоти Бетар) – осум милиони долари

Nickmercs (Ник Колчеф) – шест милиони долари