(ФОТО) Скопјани ќе се возат во електрични такси возила

124

„Гранд ауто“ продало 30 комплетно електрични возила од марката MG модел MG4, кои ќе бидат користени за новата такси компанија „БиРајд“, дознава „Локално“.

Информациите велат дека дополнителни до 30 возила ќе бидат купени до крајот на годината.

„БиРајд“, велат истите извори, ќе купи уште нови 50 во 2024 година.