Извршниот директор на X, Линда Јакарино: X станува супер апликација

67

Извршниот директор на X, Линда Јакарино, даде интервју за CNBC во кое ја објасни одлуката на Илон Маск целосно да се ослободи од брендот Твитер и ја објасни визијата за новата апликација X кон која ќе се стреми во иднина.

Таа првично рече дека се приклучила на компанијата за да биде партнер со Илон во претворањето на Твитер во апликација X, која ќе стане „апликација за секого“ по линијата на кинескиот WeChat. Јакарино, кој започна да работи со Маск во јуни оваа година, рече дека Маск веќе работел на тоа откако го купил Твитер кон крајот на минатата година.

Таа нагласи дека  веќе се случиле позитивни промени, како што се подобро искуство и еволуција на долги видеа. Таа рече и дека наскоро ќе може да се остваруваат видео повици без да се даде телефонски број, а се ќе оди стриктно преку X платформата. Јакарино, исто така, ги истакна плановите на компанијата да овозможи плаќања меѓу корисниците и помеѓу пријателите и креаторите.

– Ребрендирањето навистина претставуваше ослободување од Твитер. Ослободување што ни овозможи да еволуираме од нашиот наследен начин на размислување и повторно да замислиме како се собираме, како се забавуваме и како вршиме трансакции, сето тоа на една платформа – рече Јакарино.