Lufthansa на секои два часа губи по милион евра

31

Германскиот авиопревозник, Lufthansa на секои два часа губи по милион евра. Тоа претставува значаен напредок во однос на најниската точка што ја имала во текот на кризата предизвикана од пандемијата, пренесува Ројтерс.

“Lufthansa имаше двојно поголеми загуби минатата година, но ги намали трошоци и се ориентираше кон летови што носат заработка“, вели Карстен Шпор, извршен директор на авиокомпанијата.

Фото: Pixabay