Највисоката зграда во светот стана билборд за Porsche Taycan

32

Бурж Калифа е највисоката зграда во светот и Porsche одлучи да ја претвори нејзината масивна фасада во најголемиот дигитален билборд на светот за Taycan.

Џиновскиот дигитален билборд направен врз Бурж Калифа од страна на Porsche, а наменет за Taycan, воопшто не било лесно да се направи, бидејќи биле потребни повеќе од милион LED светла за да се претвори 828 метри високата зграда во масивен екран од 33.000 квадратни метри!

Од Porsche не откриваат како сето тоа е направено, но конечниот резултат е навистина импресивен.

Преземено од Avtoplus.mk