Овој IQ тест од само две прашања го открива капацитетот на вашиот интелект

412

Истражувањето спроведено од психолози има за цел да покаже како густината на населението влијае на една личност. Откриено е дека луѓето со повисок коефициент на интелигенција покажуваат слични карактеристики меѓу себе.

BrightSide претстави тест за интелигенција што се состои од само две прашања што ќе ви кажат дали сте еден од нив.

1. Можеш ли да живееш во многу населен дел во голем град?

– Не, гужвата ми предизвикува стрес.

– Не ми пречи, би се чувствувал како дома.

2. Дали се чувствувате осамено или тажно и како да тонете ако не сте во постојан контакт со пријателите?

– Повеќе или помалку.

– Не, навистина.

Резултати:

Ако во двата случаи ја изберете првата опција, тогаш се рангирате високо на “скалата за среќа“. Веројатно сте ја пронашле златната средина помеѓу среќата и интелигенцијата.

Ако ја изберете другата опција и во двата случаи, тогаш имате типични квалитети на некој што има висок коефициент на интелигенција.

Како се дојде до овие резултати?

Како што покажаа истражувањата, оние со висок интелектуален капацитет најспособни се за решавање на еволутивни задачи, и брзо се прилагодуваат на нови средини. Овие луѓе подобро се справуваат со стресот на живеење во метропола и не им е потребна поддршка од своите пријатели. Тие се понезависни и можат да преживеат во ова време потпирајќи се на сопствените сили.

Фото: Pexels