Себастијан Соса избран за набљудувач на ММФ во Македонија

3

nbrm-logo-pocetnaМеѓународниот монетарен фонд го назначи Себастијан Соса, резидентен претставник на ММФ во Србија, исто така, да ја врши функцијата и на резидентен претставник во Македонија, се вели во најновото соопштение на Народната банка на РМ.

Соса ќе остане со седиште во Белград и ќе ги покрива двете држави. Ова назначување има за цел да обезбеди континуиран дијалог и проток на информации помеѓу Фондот и властите во Скопје. Исто така, ќе ја олесни и интензивната техничка помош и набљудувачките активности на ММФ во Македонија.