Црна Гора ги отвора границите за Македонија

95

Црна Гора од утре ги отвора границите за граѓаните на Србија, Босна и Херцеговина, Албанија и Македонија, најави Бобан Мугоша, директор на Институтот за јавно здравје.

За влез во Црна Гора, како што пренесува Vijesti.me, најверојатно ќе биде потребен негативен ПЦР тест или серолошки ЕЛЕСА.

Според Мугоша, оваа одлука се носи на барање на туристичките работници во Црна Гора.

Тој рекол дека земјата е во фаза во којашто и понатаму е висока локалната трансмисија, но ситуацијата била под контрола.

Фото: Freepik