Цукерберг: Маск е несериозен. Нека ми јави за борбата кога ќе стане сериозен

24

Шефот на META, Марк Цукерберг, објави дека нема ништо со тепачката во кафез со деловниот ривал и милијардер Илон Маск, која требаше да се случи во Италија. Цукерберг тврди дека Маск е несериозен.

Цукерберг и Маск се договорија на „тепачка“ во јуни кога Маск на Твитер напиша дека е подготвен за тепачка во кафез. Сопственикот на Фејсбук и Инстаграм потоа објави скриншот од објавата на Маск со одговорот: „Испрати ми ја локацијата“. Но, Цукерберг вчера на својата нова социјална платформа Threads објави дека „Илон не е сериозен“. Тепачката требаше да се одржи на 28 август.

„Ако Елон некогаш е сериозен за вистинска борба, тој знае како да дојде до мене“
„Време е да продолжиме понатаму. Му понудив договор. Шефот на УФЦ, Дејна Вајт, понуди нашата борба да биде легитимен хуманитарен натпревар.

Илон не сака да го потврди датумот, вели дека мора да се оперира, а сега бара да тренира во мојот двор наместо да се кара. Ако Елон некогаш стане сериозен за вистинска борба, тој знае како да дојде до мене.

Сакам да се фокусирам на борбата против луѓето кои сериозно го сфаќаат спортот“, објави Цукерберг.

Маск минатата недела најави дека борбата ќе се одржи во Италија
Минатата недела Маск на Твитер објави дека разговарал со италијанскиот премиер Џорџа Мелони и италијанскиот министер за култура Џенаро Санџулијано за локацијата на хуманитарната битка со Цукерберг. Тој рече дека тоа е историска локација. Италијанскиот министер изјави дека локацијата ќе биде историска, но дека нема да се одржи во Рим.

Фото: Facebook