Виртуелен келнер “служи“ гости во ресторан во Шпанија

54

Пандемијата не само што ги принудува луѓето да се штитат од заразата, туку им остава и простор да бидат креативни во таа намера. Па така, ресторан во Шпанија ја искористи технологијата за да го заштити својот персонал и воведе апликација виртуелен келнер.

Сите гости и туристи во шпанскиот град Коста Брава, кои ќе седнат во пицеријата Funky Pizza ќе може да нарачаат храна и да плата преку апликацијата Funky Pay.

Она што сепак останува работа на “вистинскиот“ келнер е да ја донесе нарачката до масата на гостите.

Истата апликација, освен што ја намалува изложеноста на зарази, на гостите им овозможува да ја следат својата нарачка и да знаат кога точно ќе им биде готова и сервирана на масата.

Фото: Freepik