петок, 25 септември, 2020
Ова е втор договор на ЕУ за набавка на вакцината, откако претходно беше потврдено дека компанијата AstraZeneca ќе ѝ обезбеди на Унијата до 400 милиони дози.
Кина стана главен трговски партнер на ЕУ во првите седум месеци од 2020 година, со што ги замени САД.
Француската марка Peugeot се подготвува за нова ера, поради што започна и со промена на својот препознатлив визуелен идентитет.
Моравме во старт да одбиеме 177 луѓе бидејќи не се потрудиле да го прочитаат огласот до крајот.
Голем број жени во нашава земја се откажуваат или ја ставаат кариерата во мирување за му посветат внимание и да се грижат за своето семејство.
Меси во 2011 година се обиде да регистрира бренд со лого што се состои од неговото име со стилизирана буква М.
Главниот иницијатор на проектот е извршниот директор на UBS, Аксел Вебер, кој се очекува да биде претседател на бордот на директори на споената банка, а извршниот директор би дошол од Credit Suisse.
Според Forbes, вкупните приходи на најголемите 200 руски приватни компании се зголемени за 22,2% на 681 милијарда долари.  
Само во август побарувачката на нови автомобили во 26 земји на ЕУ паднала за 18,9%, со регистрирани само 769.525 нови автомобили.
По претставувањето на Roma којшто е базиран на Portofino, прашање на време беше кога Ferrari ќе ја унапреди и претстави кабрио верзијата.
Lego до 2030 година треба пластичните коцки целосно да ги замени со оние што се направени од одржливи материјали.
Францускиот авиопревозник Air France на патници им вратила 1,1 милијарда евра по основ нереализирани патувања.
Туризмот во медитеранските земји бележи огромни загуби поради пандемијата на коронавирусот, но и покрај потешкотиите, Италија оствари подобри резултати од Франција и Шпанија.
Инвестициите во обновлива енергија на глобално ниво скоро двојно се зголемија во последната декада.
Денес, Швеѓаните уште повеќе почнаа да се откажуваат од готовина поради пандемијата. Тие велат дека безконтактната исплата е најсоодветен начин за плаќање затоа што претставува минимален ризик по здравјето.
Skytrax, чиешто седиште е во Велика Британија, оваа година поради пандемијата со Ковид-19, воведе посебна категорија и на италијанскиот аеродром му додели максимални пет ѕвезди.
За лесен проток на воздух, маската не користи никакви дополнителни филтри, а освен тоа е биоразградлива и не ѝ штети на животната средина.
Светскиот пазар на детски играчки постојано расте, а со него и проблемите со нивно одлагање на крајот на животниот век којшто обично им е многу краток.
Поради намалувањето на приходите, MсLaren собра 291 милиони фунти во капитал во март и доби 150 милиони фунти заем од Националната банка на Бахреин во јуни.
H&M соопшти дека нана почетокот на вториот квартал привремено биле затворени приближно 900 од над 5.000 продавници.
Генералниот директор на Еуроконтрол, Имон Бренан, се пожали на недостаток од координација меѓу земјите членки.
Договорот за заштита на ознака на географско потекло, за којшто преговорите завршија во ноември минатата година, би требало да донесе корист за двете страни, а на потрошувачите да им понуди квалитетни производи, сметаат од Европската комисија.
Катар е најбогата земја во светот според бруто домашен производ по глава жител, којшто достигна 138.900 долари.
Зголемениот промет е резултат на многу Европејци кои одлучија да инвестираат во својот дом, бидејќи границите беа затворени, а патувањата ставени во ризична категорија поради пандемијата.