Утре почнува летното сметање на времето

3

Летното сметање на времето почнува на 30 март, кога часовниците треба да се поместат еден час нанапред, односно времето во два часот ќе се смета како три часот, соопшти Бирото за метрологија.

Летното сметање на времето ќе заврши во последната недела на октомври во три часот, со поместување на стрелките за еден час наназад.