Денеска почнува пролетта

4

Во 17 часот и 57 минути во Македонија и на целата северна хемисфера на 20 март календарски почнува пролетта. Во исто време на јужната полутопка на Земјата ќе настапи есента.

Првиот пролетен ден ќе биде сончев, со температура до 22 степени.
Летното сметање на времето ќе започне ноќта меѓу 29 и 30 март, кога часовниците треба да се поместат еден час нанапред.