Бизнис жени

MiniPolis е реплика на мал град којшто има свој плоштад, улици,  продавници, банка, фризерница, цвеќара, пекара...сместени во тематски куќички
Бекамови поседуваат и недвижнини, вклучувајќи и стан во западен Лондон од околу 45 милиони долари, како и имот од скоро осум милиони долари.
Таа е жена без семејно богатство, без богат сопруг и без никакви инвеститори успеа да развие бизнис којшто денес вреди повеќе од милијарда долари.
Животот е како такси. Иако стоите, таксиметарот отчукува!
Освен козметиката на Кајли милиони ѝ носат и социјалните мрежи, посебно Instagram, каде од една објава заработува над еден милион долари.
Тоа се оние вистински личности на кои ќе се сетите кога во денот имате “милион“ обврски, а вас ви текнува на нив и колку долго не сте се виделе.
Постојат жени кои им пркосат на предизвиците во бизнисот и со цела сила се борат рамо до рамо со нивните колеги.
Младите мајки се исправени пред предизвикот, како да останат финансиски самостојни и стабилни, а од друга страна да му посветат доволно време, внимание, љубов и трпение на своето дете и семејството.
Некои германски компании имаат поставено цели за подобрување на женското учество.
Податоците покажуваат дека во повеќето земји жените се пообразовани од мажите, но пониските плати на крајот на нивниот работен век, исто така, доведуваат до разлики во пензиите.
Секое патување е авантура само по себе, бидејќи носи нови искуства, пријателства, доживувања...
Според едно истражување во кое учествувале 10.223 работници од шест различни земји, први три причини за прекувремена работа се: одговарање на електронска пошта, барање одобренија од колегите и неочекувани состаноци.
Скоро половина од жените во светот немаат можност да бараат платена работа бидејќи се “врзани“ за домот.
Истражувањата покажуваат дека кога мажите се среќаваат со ваква тактика на работодавач, тие не прифаќаат од прва, туку почнуваат да преговараат, настојувајќи да се изборат за повеќе погодности.
Во деведесеттите се сеќавам само на едни чевли  Manolo Blahnik. Се уморив да ја сликам таа марка.
Овој канал ми помага да го плаќам школувањето. Од оваа работа ги финансирам студиите и сè останато.
Бидете внимателни да не претерувате со шминка. Дискретен и природен изглед е најефикасен.
Oд нивните кариери можеме да научиме може да се згреши, приземноста е доблест, но и дека нема бесплатен ручек.
Важно е секој лидер, без оглед на неговиот пол, убедување и слично, да ги негува вистинските вредности, да ги почитува своите вработени, да го поттикнува тимот, да го мотивира кога тоа е неопходно и да биде лидер во вистинската смисла на зборот.
Уживаат во животот, сакаат да се дружат, да патуваат
Не ме интересира што мислите за мене, јас за вас воопшто не размислувам.
Мајка е на седум деца, има 17 внуци и живее во Висконсин, САД.
Кога читате за нејзиното бизнис царство, добивате фантастична приказна.
Сара развила линија на козметика и нега на коса за Африканки, преку нејзината компанија Madam C.J. Walker Manufacturing Company.