сабота, 6 август, 2022

Бизнис жени

Скоро половина од жените во светот немаат можност да бараат платена работа бидејќи се “врзани“ за домот.
Истражувањата покажуваат дека кога мажите се среќаваат со ваква тактика на работодавач, тие не прифаќаат од прва, туку почнуваат да преговараат, настојувајќи да се изборат за повеќе погодности.
Во деведесеттите се сеќавам само на едни чевли  Manolo Blahnik. Се уморив да ја сликам таа марка.
Овој канал ми помага да го плаќам школувањето. Од оваа работа ги финансирам студиите и сè останато.
Бидете внимателни да не претерувате со шминка. Дискретен и природен изглед е најефикасен.
Oд нивните кариери можеме да научиме може да се згреши, приземноста е доблест, но и дека нема бесплатен ручек.
Важно е секој лидер, без оглед на неговиот пол, убедување и слично, да ги негува вистинските вредности, да ги почитува своите вработени, да го поттикнува тимот, да го мотивира кога тоа е неопходно и да биде лидер во вистинската смисла на зборот.
Уживаат во животот, сакаат да се дружат, да патуваат
Не ме интересира што мислите за мене, јас за вас воопшто не размислувам.
Мајка е на седум деца, има 17 внуци и живее во Висконсин, САД.
Кога читате за нејзиното бизнис царство, добивате фантастична приказна.
Сара развила линија на козметика и нега на коса за Африканки, преку нејзината компанија Madam C.J. Walker Manufacturing Company.