недела, 18 април, 2021

Сервисни

Министерството за образование и наука ќе почне со изработка на национална стратегија со која на систематски начин и со конкретни мерки ќе се пристапи кон решавање на емиграцијата на високообразовниот и стручен кадар од Македонија.
Министерството за економија ја почна серијата посети на стопанките комори во Македонија чија цел е презентација на Рамковната програма за конкурентност и иновации - ЦИП на Европската унија преку која на македонските фирми годинава им се достапни за користење 460 милиони евра.
Од 18 до 21 октомври 2012 г., во Охрид ќе биде одржан првиот инвестициски самит за Македонија, на кој се очекуваат учесници од сите континенти од различни бизнис сектори.
Во Гевгелија по шести пат ќе се одржи манифестацијата на традиционално готвење слатко од зрели смокви Смоквијада 2012.