Универзитетот ги следи трендовите, па така и блокчејн технологијата.
Тој смета дека работите одат во корист на младите и вработените во тој сектор, којшто наскоро би можел да почне со работа.
Се наведува дека TOGG ќе произведува најголем дел од компонентите за автомобили во Турција, дека првично учеството на производството во Турција ќе биде 51%, а  овој процент ќе се зголемува со текот на времето.
Тesla во Европа има околу 600 супер брзи полначи.
Економската активност во еврозоната се врати на стапката на раст минатиот месец, водена од рекордна експанзија во производниот сектор, но и индустријата на услуги покажа дека се снаоѓа подобро од очекувањата во услови на пандемија.
Властите ветиле дека 69 оствори ќе бидат целосно вакцинирани до крајот на април.
Од денеска во тек е снабдување на аптеките со тестови, чија цел е до петок да обезбеди по 75 тестови за 11.000 аптеки ширум земјата.
Вкупниот број на регистрирани невработени во Словенија се намали втор месец по ред и во март е помал за 6,1% во однос на февруари.
Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) очекува македонската економија оваа година да забележи раст од 3,8%, ревидирајќи ја својата претходна оценка од октомври, кога за земјава се очекуваа 5,5% раст. За следната година, ММФ предвидува раст на бруто домашниот производ на Македонија за 4%. Во априлските проекции преку извештајот Глобални економски изгледи 2021,...
Авионите на црногорската авиокомпанија To Montenegro ќе летаат под ново име - Air Montenegro.
Во Хрватска во текот на велигденските празници, од петок до понеделник, се реализирани повеќе од 36.000 туристи и околу 140.000 ноќевања.
Директорката на ТО Тиват, Даница Чераниќ Бањевиќ, рече дека четиричлено семејство со двајца возрасни и две деца до 11 годишна возраст шест ноќевања во Тиват ќе ги чини од 120 до 150 евра.
Државјаните на Израел кои ги примиле двете дози од вакцината 14 дена пред патувањето и имаат сертификат на англиски јазик се ослободени од седумдневниот карантин.
Секое издавање на станбена единица којашто е во сопственост на граѓанин, има облик на економска дејност и како таква мора да биде оданочена и од тие средства да се решат проблемите на потстанарите.
Се очекува првата пловидба на бродот да биде во 2024 година.
На 14 мај Грција планира да ги отвори граничните премини Евзони и Дојран и за македонските државјани.
Русија, Германија и Виетнам се најголеми увозници на лосос од Турција.
Тој очекува, од септември, проблемот со вакцинацијата да биде решен и дека ќе има големо туристичко побарување, кое тогаш нема да биде задоволено, а некои ќе сакаат да дојдат во октомври или ноември, за што Грција веќе се подготвува.
Списоците за купување на поголемиот дел од луѓето личат еден на друг, а тоа не е случајност, туку одраз на општеството во коешто живееме, навиките во исхраната што доминираат, како и куповната моќ, што најмногу влијание на различни намирници.
Порастот на долгот најмногу се однесува на домашната компонента на долгот.
Велигденските празници секогаш го означуваше почетокот на претсезона, но поради пандемијата, тоа минатата и оваа година не се случи.
Во многу конкурентно опкружување, главните предности на Аnanas ќе бидат точна и брза испорака, развиена поддршка за клиенти, квалитет и голем избор на понудена стока, како и целокупното корисничко искуство.
Како регионален директор, Коланџели ќе биде одговорен за операциите на ЕБОР во Северна Македонија, Албанија, Босна и Херцеговина, Косово, Црна Гора и Србија, а седиштето ќе биде во Белград.
Со одлуката се опфатени и хигиенски производи, семенски материјал и средства што се користат во земјоделието.