недела, 9 август, 2020
Како Лари Пејџ успеа да го однесе Google толку високо? Ова се принципите до кои се држи, а се однесуваат на следните работи:
Филиповиќ никогаш не го криел своето богатство. Меѓу првите купил приватен хеликоптер, но никогаш не живеел живот на растрошен тајкун, туку на скромен деловен човек кој внимава на што ги троши парите.
Отказот не е секогаш причина за депресија. Некогаш е вовед во авантура, ново работно место или позиција кои ќе ви го сменат животот.
Австрискиот претприемач Јозеф Цотер во животот работел се и сешто. Бил келнер, готвач, слаткар, фармер, но можеби најдобро би можел да се опише како човек со визија за бизнис, којашто успешно ја претворил во реалност.
Идеите за креирање сопствен бизнис понекогаш доаѓаат на неконвенционални начини, од неочекувани луѓе и на најразлични места.
Morning Star е компанија во која зборот хиерархија го губи своето значење, а на потег е самоуправањето. Секој вработен е одговорен за својата функција и носи целосна одговорност за својата работа и онаа на тимот во кој учествува.