вторник, 19 јануари, 2021
Ниту една бизнис идеја не може да биде добра и успешна доколку не успее да си го најде патот до крајните корисници.
За да имате тим со добри идеи, потребно е во него да вклучите луѓе со различни вештини и знаења и луѓе со различни карактерни особини.
Неколку претприемачи за Entrepreneur споделија совети за правилата во бизнисот, односно нивното отфрлање и фокусирање кон тоа што е прифатливо за нивниот бизнис.
Мотивирањето на тимот вработени повеќе е уметност отколку знаење. Сите луѓе не ги мотивираат истите работи и на различни личности треба различно да им се пристапи. Некого го мотивираат критики, друг награди. Некои сакаат да дадат се од себе, додека некои, пак, одат на работа само за да земат...
Секој сака да напредува, да знае повеќе, да биде на повисока позиција и да заработува повеќе. Прашањето е како тоа да го постигнеме.
Начинот на којшто ќе справите со лутите клиенти може да доведе до успешно решение на проблемот или губење на клиентите.
Прилично често може да се слушне како директорите и шефовите се жалат дека ги губат најдобрите работници.
Строго држете се настрана од прашања поврзани со политика, религија, физички изглед, возраст и сите оние осетливи теми што можат да го навредат соговорникот и да испратат лоши сигнали за вас.
Тешко е да знаете како да го прилагодите своето однесување и активности со работата на далечина, бидејќи постои голема неизвесност, додава таа.
Тие користат некои од овие техники за да го извлечат најдоброто од вработените, а не секогаш тоа е поврзано со парите.
Ова се најчестите ментални замки што стојат на патот до успехот. Обидете се да ги елиминирате.
Грешките се бесценети лекции, затоа подобро да учите од нив, отколку да бегате од нив.
По пофалбата од шефот секој се чувствува добро. Исклучителниот работник го препознава придонесот на другиот и го пофалува пред сите.
Добро е кога ќе бидете пофалени, но што се случува кога сте мета на негативен фидбек?
На многумина им се потребни години за да постигнат успех. Тајната е во секојдневната посветена работа и важноста да запаметите дека и мала победа може да го подобри вашиот живот.
Клиентот понекогаш може да се спротивстави на логиката, но тој секогаш е во право. Слушајте го.
Во многу истражувања се вели дека ако сакате да добиете нечија наклонетост, замолете ја личноста за мала услуга. Во принцип луѓето сакаат да помагаат.
Во раскажувањето на приказната мора да му ги покажете на корисникот придобивките од вашиот производ или услуга. Исто така, вашата приказна мора да биде со среќен крај.
Како претприемач, треба да бидете ваш сопствен најголем поддржувач. Голем број претприемачи го немаат луксузот да ангажираат тим за маркетинг и односи со јавност.
Разлики меѓу луѓето постојат на различни нивоа. Ако се прашувавте во што се разликуваат успешните од неуспешните луѓе, еве ви го одговорот. 1. Успешните луѓе прифаќаат промени, а неуспешните се плашат од нив Прифаќање на промените е најтешкото нешто што една личност може да го направи. Живееме во свет кој се...
Не вложувајте без дефинирани основни правила.
Каде и да работите, може да се соочите со проблематични луѓе. Справувањето со колеги, шефови, клиенти и пријатели е уметност што бара усовршување и претставува предизвик.
Не можете да ја спречите бурата што доаѓа, но може да се подготвите за неа.
Вашите мисли и работите што си ги кажувате самите себе и на другите се помоќни од што знаете. Овие фрази го одредуваат начинот на кој размислувате, како делувате и како другите ве перципираат. Она што вие можеби мислите дека е површна и безопасна забелешка може да влијае на текот...