Турскиот национален авиопревозник Turkish Airlines наскоро започнува иницијатива која ќе им овозможи на стартап компаниите да ги презентираат своите проекти/бизнис идеи на патниците што летаат со оваа авиокомпанија.
Вториот по ред Belgrade Venture Forum, најголемиот регионален инвестициски форум посветен на финансирање на иновативни стартапи, мали и средни претпријатија и развој на претприемништво, годинава ќе се одржи на 19 и 20 ноември.
Секој кој ќе се одлучи да стане претприемач, треба да знае дека не постои сигурен пат по кој треба да се оди за во краток рок да се постигне финансиски успех. Од друга страна, треба да биде свесен дека 90% од стартапите исчезнуваат по првите две години.
Бизнисот треба да се движи, а не да се покажува. Вашиот бизнис и личен стил ќе креираат препознатлив бренд само ако знаете истиот да го испорачате.