Главна категорија

Бизнисот треба да се движи, а не да се покажува. Вашиот бизнис и личен стил ќе креираат препознатлив бренд само ако знаете истиот да го испорачате.
Стратегијата на Зара вклучува помалку резерви облека и често менување на колекциите. Наместо да исфрлаат по една колекција во сезоната како другите брендови, Зара се појавува со нов дизајн два пати неделно.
Во 1986 година, фитнес инструкторот, тренер и кореограф Перез, кој работел со ѕвезди како Шакира, ја заборава дома музиката за својот час по аеробик. Немајќи друга алтернатива, тој на часот пуштил латино музика и почнал да импровизира.
Во близина на Тузла, веќе пет години фирмата Bosit Industry изработува чевли за реномираниот светски бренд Прада.
Риечките претприемачи Андрија Чолак и Денис Полиќ кои го ставија помфритот во специјално осмислена амбалажа, го патентираа и го продаваат преку франшизи низ Хрватска, Словенија, БиХ и Црна Гора, на почетокот на 2013 амбициозно влегуваат на турскиот пазар.
Како Лари Пејџ успеа да го однесе Google толку високо? Ова се принципите до кои се држи, а се однесуваат на следните работи:
Филиповиќ никогаш не го криел своето богатство. Меѓу првите купил приватен хеликоптер, но никогаш не живеел живот на растрошен тајкун, туку на скромен деловен човек кој внимава на што ги троши парите.
Отказот не е секогаш причина за депресија. Некогаш е вовед во авантура, ново работно место или позиција кои ќе ви го сменат животот.
Австрискиот претприемач Јозеф Цотер во животот работел се и сешто. Бил келнер, готвач, слаткар, фармер, но можеби најдобро би можел да се опише како човек со визија за бизнис, којашто успешно ја претворил во реалност.
Идеите за креирање сопствен бизнис понекогаш доаѓаат на неконвенционални начини, од неочекувани луѓе и на најразлични места.
Morning Star е компанија во која зборот хиерархија го губи своето значење, а на потег е самоуправањето. Секој вработен е одговорен за својата функција и носи целосна одговорност за својата работа и онаа на тимот во кој учествува.