Професорот кој предвиде бран откази открива што носи 2022 година: „Сите ќе се прашуваме каде, како и зошто работиме“

187

Ентони Клок, психолог и универзитетски професор, ја измисли фразата „Голема оставка“ за време на интервјуто за Блумберг минатиот мај за да го опише бранот на луѓе кои ја напуштаат работата поради тековната пандемија на коронавирус, што доведе многумина повторно да размислат каде, како и зошто работат.

„Не се работи само за добивање друга работа или напуштање на работната сила, туку за преземање контрола врз вашата работа и личен живот и донесување голема одлука – да поднесете оставка – за да го постигнете тоа“, изјави тој за CNBC. „Ова е момент на зајакнување на работниците, кој ќе продолжи и во новата година.

Клок ги споделува своите три предвидувања за тоа како ќе изгледа бизнисот во 2022 година:

Тој смета дека бранот отпуштања ќе продолжи и годинава, можеби со намален интензитет.

Американците поднесоа оставки со рекордно темпо во втората половина на 2021 година, а повеќе од нив планираат да поднесат оставки во новата година. Околу 23 отсто од вработените ќе бараат нови работни места во 2022 година, додека 9 отсто веќе имаат обезбедено нова позиција, според анкетата во декември.

Флексибилните работни аранжмани ќе бидат норма, а не исклучок

Слободата за работа од каде било стана најбараната предност за време на пандемијата – толку многу што луѓето ја ценат флексибилноста колку и зголемувањето на платата од 10%, според новата студија на истражувачкиот проект VFH.

Повеќе компании ќе ја прифатат оваа промена со цел да привлечат и задржат таленти, тврди Клок. „Лидерите почнуваат да се прашуваат: „Како да им дадеме на луѓето поголема моќ над нивниот распоред? „Како можеме да бидеме пофлексибилни?“, рече тој.

Менаџерите кои ги обвинуваат надворешните фактори за флуктуации, без разлика дали се работи за раководство на владата, пандемии, бенефиции за невработеност или други причини – и одбиваат да понудат флексибилни работни аранжмани ќе бидат „губитници кои се борат по Големата оставка“, додаде Клок.

Тој очекува дека флексибилната работна култура ќе доведе до подобар баланс помеѓу работата и животот и подобрување на менталното здравје на вработените. „Најдобрата предност на оваа ужасна пандемија е тоа што светот на работата ќе направи огромен позитивен чекор напред за работниците“, рече тој. „Бизнисот ќе се вклопи во нашиот личен живот, а не обратно.

Работните места на далечина ќе станат поконкурентни

Додека компаниите се борат да вработуваат во Соединетите Држави, сè поголем број менаџери би можеле да се свртат кон тоа и меѓународни кандидати за да ги пополнат отворените улоги.

Пандемијата го забрза трендот кон автоматизација бидејќи компаниите ги прифатија дигиталните технологии во услови на правила за социјално дистанцирање и страв од вируси. Во 2020 година, Светскиот економски форум анкетираше околу 300 глобални компании и откри дека 43% од компаниите очекуваат да ја намалат својата работна сила со новата технологија.

Клок предвидува дека компаниите ќе инвестираат повеќе во роботи и вештачка интелигенција со цел да го намалат времето и трошоците за вработување дури и по смирувањето на пандемијата.

Истите тие придобивки може да ги поттикнат компаниите да ангажираат повеќе меѓународни кандидати за далечински улоги и да создадат уште поголема конкуренција за далечински работи, додаде тој.