Почетна Бизнис ангели

Бизнис ангели

Станува збор за иновативна природна козметика за домашни миленици, што допрва треба да го најде своето место на светскиот пазар.
Возбудата и ентузијазмот што ќе ги почувствувате, ќе спласнат за еден момент, бидејќи ќе се сетите дека немате доволно сопствени средства за да ја реализирате вашата брилијантна идеја.
Бизнис ангелите можат да одиграат клучна улога во просецот и оттука произлегува и потребата за зголемување на ваквиот тип на инвестиции.
На настанот ќе присуствуваат основачите, поранешни и сегашни претседатели, членови на одборот на здружението, членови на EBAN и други акционери од раната фаза на екосистемот.
Самиот збор “ангел“ значи нешто големо, нешто возвишено, а изборот на зборови не е случаен. Бизнис ангелите се токму тоа, сторители на добри дела, помош кога е најмногу потребна, поддршка и мотивација.
Тие не размислуваат на кратки патеки, туку ја визуелизираат голема слика и прават добра проценка што носи иднината на компанијата.
За време на предавањето, од страна на регионалниот директор на ЦЕЕД Јован Маџовски, присутните ќе имат можност да слушнат што значи да се биде бизнис ангел и како можат бизнис ангелите да им помогнат на стартапите и бизнисите.
Дворецот, којшто е стар 130 години, ќе се претвори во прва академија за бизнис ангели во Хрватска, а ќе има за цел да го комбинира образованието со елитен туризам.
Повикот е отворен до 25-ти јануари 2019 година и секој што има креативна бизнис идеја може да се пријави.
Не преминувајте веднаш на средината/целта, поставете основа со којашто ќе ги заинтересирате слушателите за вашата приказна.
Некои луѓе, како следните неколку на листата, имале среќа и уште во студентските денови започнале сопствени успешни приказни коишто траат и денес.
Генерално еден просечен поддржувач на кампањи за групно финансирање е на возраст од 24 до 35 години и одлично се снаоѓа со технологијата.
“Ако не сте подготвени да поднесете загуба и негативен исход од вашата инвестиција, тогаш не можете да бидете бизнис ангел“.
Правењето на добри дела не се заборава. Со тоа што ќе бидете дел од една успешна приказна, добивате доживотно признание за стореното.
Бизнис ангелите пред да ја направат својата инвестиција во одредена компанија или старт - ап ќе се обидат да дознаат што е можно повеќе од основачите.
Настанот ќе вклучува специјализирана обука за бизнис ангели, како и pitching на бизнис идеи.
Секој бизнис ангел треба да одреди сопствени принципи за инвестирање уште од самиот старт, коишто треба да бидат појдовна точка за секоја одлука.
Селекцијата ќе биде направена од неколку идеи, кои на 03.12.2018 ќе бидат презентирани пред Клубот на бизнис ангелите на ЦЕЕД Македонија.
Стартапите коишто добиле инвестиција од бизнис ангели контактирале околу 58 инвеститори пред да најдат заинтересиран бизнис ангел за нивната идеја.
Инвеститорите проценија дека вредноста на компанијата е 500.000 евра, а на бизнис ангелите ќе им припаднат нешто помалку од 20% од новооснованата компанија, со седиште во Лондон.
Доколку сте претприемач или сакате да станете, имате добра идеја, но ви треба некој што ќе вложи во неа, еве што треба да знаете.
Вклучете го секое претходно искуство што може да послужи како релеватна информација. Она што се бара во многу случаи покрај вистинскиот производ или услуга се и вистинските луѓе.
Вниманието на бизнис ангелите може да им го привлече некоја голема идеја што отскокнува од останатите, нуди поголема вредност, има поголем потенцијал и јасна насока за развој на пазарот.
Многу е важно кога инвестирате или кога барате инвестиција да ја прифатите реалноста, каде и каков тип на бизнис ќе водите. Бидете реалистични и секогаш градете мрежа на доверба.